April 2023. Studenten realiseren buitenzitplek Kaarsenkapel

April 2023. Studenten realiseren buitenzitplek Kaarsenkapel

In het voorjaar van 2023 zijn studenten van de afdeling Groen van Yuverta Roermond (voorheen Citaverde college) aan de slag gegaan met het verwezenlijken van een wens van bewoners van Camillus. Namelijk een plek om te zitten tegenover de Kaarsenkapel. Sommige afdelingen kwamen samen met een groep bewoners, en aangezien niet iedereen tegelijk naar binnen kon om een kaarsje op te steken, was het vaak een probleem waar te wachten. De enige verharde plek is de weg. En dat is natuurlijk onhandig en niet veilig.

Schets voor buitenzitje (Joep Linders en Bas van den Beuken)

Een aantal eindexamen leerlingen is als studie opdracht begonnen met het maken van schetsen. Uiteindelijk zijn Joep Linders en Bas van den Beuken hun ontwerp gaan uitvoeren. Dit was voor hen tevens het praktische deel van hun eindexamen.

Joep en Bas kregen hulp van 2e jaars leerlingen bij het ontginnen van de grond, een groot aantal beukenstruiken moesten worden gerooid en elders herplant.

(Foto’s : Yuverta en Riet Konings)

Joep Linders maakt zandbed voor bestrating gereed.
Bas van den Beuken legt de ‘waaltjes’ perfect in lijn.
De bestrating is bijna gereed.
De zitplek is gereed. Inclusief beplanting en bankjes. (Bankjes uit de tuin van Leo Konings 28-3-1927 – 14-06-2022)

Heel veel dank aan Joep Linders en Bas van den Beuken, de leraren Jean en Guido, alle leerlingen die hebben meegeholpen en dank aan De Zorggroep voor de medewerking.

Op vrijdag 14 juli 2023 zal deze mooie plek officieel geopend worden op de Camillusdag. (Om ca. 11.15)

Wij danken een betrokken Stichting (die anoniem wil blijven), de Roermondse Stichting 1880 en de Hendrix’ Stichting voor hun mooie donaties waardoor Stichting Kaarsenkapel Camillus dit project kon realiseren.

Riet Konings Aben

Reacties zijn gesloten.